Nok et rekordår for bransjen: Bobilsalget har aldri vært høyere

campingplass.jpg

Rekordmange nordmenn realiserer sin bobildrøm og 2017 ble nok et historisk år for caravanbransjen. I løpet av fjoråret ble det registert hele 3.630 nye bobiler og 2.882 nye campingvogner i Norge.

– Nordmenn elsker å bruke fritiden sin i bobil og campingvogn, og stadig flere velger denne formen for ferie. For bobil handler det om godt voksne mennesker som ønsker å ha friheten og muligheten til å reise dit de vil – når de vil, forteller Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund (NCB). Salget av nye bobiler økte med 19%, mens salget av nye campingvogner økte med 10,5% i fjor.

Rekordhøye tall

Bobilsalget i Norge brøt en massiv barriere i 2016, da det for første gang ble solgt over 3.000 nye bobiler i landet. Rekorden fra 2016 ble nå slått med 678 nye bobiler. Også i 2018 forventer bransjen vekst, men noe mer moderat. – Like stor vekst som i 2017 får vi nok ikke. Vi ser for oss en økning på ca. 10-12% for hele markedet, sier Geir Holm.

Fire store bobilfylker

Den ferske salgsstatistikken viser at Hordaland, Møre og Romsdal, Nordland og Rogaland er de største caravanfylkene i landet. Hedmark fylke hadde også den største prosentmessige oppgangen i 2017 når det gjelder nye bobiler, her var økningen på hele 74%. Nord-Trøndelag hadde den største oppgangen når det gjelder nye campingvogner, med en salgsvekst på 43%. Generalsekretær Geir Holm påpeker at vogntrenden nå har snudd. – Det er en svært positiv utvikling i salget av nye campingvogner. I løpet av de tre-fire siste årene har bransjen klart å snu det som var en nedgående trend.

Kilde: Norges Caravanbransjeforbund